Премини към основното съдържание

Спецакция за дрога и оръжие в ромския квартал

В продължение на 3 часа тази сутрин 60-ина полицаи от РУП – Кюстендил и Жандармерията проверяваха ромския квартал “Изток” в Кюстендил.
Обискирани са различни хора с криминално досие от ромските кланове на “Гольовци”, “Шаковци” и “Ропотамци", научи ИНФОМРЕЖА.
“Как може такова нещо? Изплашиха жени, деца. Не сме всички престъпници", гневеше се възрастен мъж от гетото.
В отговор на недоволните роми униформените обявиха, че подобни акции се правят по заведения, по пътищата и няма нищо нередно.
“Специализираната полицейска операция е във връзка с превенция и разкриване на престъпна дейност по линия на наркотици, незаконно оръжие и контрабанди стоки. Всичко е нормално, такива операции се правят периодично както по заведения, така и на други места”, коментираха униформени.
“Дойдоха и провериха около 20 човека. Перфектно си вършат работата полицаите. Спор няма. Бях сутринта с тях нямаше проблем. Познавате ги Гольовците. Те с какво ли не се занимават и после недоволстват. Един от хората, които бяха проверени, е брат ми, не му откриха нищо. Въпреки това аз съм благодарен на полицията, че извършват такава превантивна дейност”, коментира ромски общественик, пожелал анонимност от страх.
Това е втора подобна операция в ромския квартал в рамките на година. При първата бяха открити оръжие и дрога в няколко лица. Резултатите от днешната операция ще станат ясни на по-късен етап.