Премини към основното съдържание

град Бобов дол

Новини и публикации свързани с Бобов дол и околните му села и региони. Община Бобов дол - Бабино, Бабинска река, Блато, Бобов дол, Голема Фуча, Голям Върбовник, Големо село, Горна Козница, Долистово, Коркина, Локвата, Мала Фуча, Мали Върбовник, Мало село, Мламолово, Новоселяне, Паничарево и Шатрово. Бобов дол е град в Западна България и се намира в Кюстендилска област. Градът е трети по големина в областта след Кюстендил и Дупница и е административен център на община Бобов дол.

Относно използването на общински омбудсман за текущи политически цели с байганьовски оттенък

Повод за настоящия коментар е номинацията на общинския обществен посредник /общински омбудсман/ на Община Кюстендил за председател на Районна Избирателна Комисия /РИК/ на 10 Многомандатен избирателен район Кюстендил от местната организация ПП "Герб".Тази номинация не е била одобрена от част от събраните политически субекти на консултации при Областия Управител на Област Кюстендил Виктор Янев /също

За късата историческа памет и политическото дебелокожие

Броени дни остават до датата Първи февруари. За голяма част от българското общество тази дата е свързана с едно от най-позорните обстоятелства в съвременната българска история, а именно произнасянето на присъдите от т.нар. "Народен съд" на 01.02.1945 г.
Какви са историческите факти:

Unpublished

n/a

Прекъсвания на тока за периода 19.09-21.09

chezz.jpg

За времето от 12 септември(понеделник),до 21-ви включително,че има кратковременни прекъсвания на тока.Ето и къде ще спира електрозахранването:
Община Бобов дол

Пиян шофьор се блъсна в паркирал автомобил

psh.jpg

За поредният пиян шофьор съобщава полицията.30-годишен мъж се блъсна с автомобила си в паркирана кола в Бобов дол.Водачът е причинил ПТП-то в с. Долистово.Нанесени са материални щети на автомобилите, няма пострадали. Тестът за употреба на алкохол е отчел резултат 1.79 промила алкохол в издишания въздух.
Източник:dariknews.bg
сн:stzagora.bg

Бобов дол тегли заем за покриване на стари задължения

bd.jpg

Община Бобов дол ще вземе заем от 2 мил.лева за погасяване на задължения от 2006 година.Изтегленият заем от преди 10 години е бил на стойност 3 375 000,а към момента е 1 502 440 лв. Срокът за връщане на кредита изтича, но община Бобов дол няма нужните средства, за да се разплати каза по време на общественото обсъждане кмета на миньорската община, адв. Елза Величкова.

Полицията откри двигатели без идентификационни номера

pol.jpg

В Бобовдолското Големо село,полицията е намерила двигатели,които са били с неясен произход.Те са иззети от автокъща в селото. Двигателите са със заличени идентификационни номера.Процесуално-следствените действия са осъществени в условия на неотложност. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол.
Източник:dariknews.bg
сн:pixabay.com

Прекъсвания на тока за периода 12.09-17.09

chez.jpg

През новата седмица в област Кюстендил ще има временни прекъсвания на тока.За периода от 12 до 17 Септември,токът ще спира в следните населени места:
Община Бобов Дол
На 12.09.2016 г./13:00 - 16:00 ч./ -Община Бобов Дол - Село Новоселяне
На 12.09.2016 г./09:15 - 16:00 ч./ -Община Бобов Дол - Село Новоселяне
На 12.09.2016 г./08:00 - 16:15 ч./ -Коркина Коркина Къща, ТП Разлона, ТП Селото

Възрастен дядо заловен да шофира пиян

dr.jpg

69-годишен мъж бе заловен от полицията да шофира в нетрезво съсътояние.При тест с дрегер,резултатът е бил 1.99 промила алкохол.Той причинил ПТП в село Коркина без пострадали, управлявал е лек автомобил „Рено".Образувано е досъдебно производство.
Източник:dariknews.bg
сн:novinite.bg

17 години от гибелта в Големо село

pam.jpg

Бобовдолци поднесоха цветя в памет на загиналите полицаи и пожарникари преди 17 години при взрив в Големо село.Крум Зарев(30 г.), младши лейтенант Иван Факирски(32 г.), младши лейтенант Ивайло Парасков(32 г.), младши лейтенант Ивайло Иванов(26 г.), младши лейтенант Венцислав Георгиев(27 г.), младши лейтенант Бисер Калистратов(25 г.),загубиха живота си на 4 септември 1999 г.Шестимата пожарникари и