Премини към основното съдържание

Роми със срок за почистване на квартала си

kmet.jpg

Ромите от квартал "Изток" в Кюстендил,трябва да приведат в чист вид квартала си до 20 Март.Това заяви кметът на града Петър Паунов.Поводът, оплаквания на граждани за замърсяването на пътя за София, както и този за селата Копиловци и Николичевци.
"В квартала живеят 15 000 души, просто всеки трябва да се наведе по два пъти и да си изхвърли боклучето на мястото, където ние сме казали. Предстои ни разговор с НПО, които твърдят упорито, че са свръх защитниците на хората от този квартал. До Кюстендилска пролет е времето, в което те ще имат право сами да си почистят. Подкрепа от наша страна разбира се, необходима организация и там, където е нужно с техническа подкрепа. След това те ще усетят строгостта на закона по начин, по който ще мечтаят да бъдат в казармата", коментира кметът Паунов. Той допълни, че не иска думите му да се тълкуват като заплаха, а като своевременно уведомяване.
"Дръжте се като наши съграждани, а ако се държите като същества, които не зачитат никой, то ще разберете колко е строг закона. Видяхме какво е състоянието на речното корито, не само участъка Николичевски път. Не искаме да рискуваме човешки животи и да оставяме хора на студено в зимата и се държим човешки, не искаме да предприемаме груба интервенция. До 20 март всичко трябва да е съобразно изискванията", заключи кметът на Кюстендил Петър Паунов.
Източник:dariknews.bg
сн:dariknews.bg